Hvorfor benytte vitaminspray og magnesiumspray fra NordicHealth?

img

Spørsmål og svar fra biokjemiker Kim Nummila

Det er ofte sagt at huden fungerer som en blokkerende barriere mot skadelige inntrengere. Så kan næringsstoffer som er inkludert i hudspray faktisk absorberes gjennom denne beskyttende veggen?

Ja, det kan de. Til tross for at huden ofte feilaktig regnes som en barriere for eksterne stoffer, stemmer ikke dette med virkeligheten. Magnesiumklorid og andre aktive stoffer som er inkludert i magnesiumsprayene fra NordicHealth, absorberes raskt i underhudsvevet, som for eksempel løser smertefulle muskelkramper i løpet av få minutter. Ifølge (pågående) studier ser magnesiumspray som er dosert på huden, ut til å dekke hele kroppens behov for magnesium i motsetning til å absorbere det gjennom en tarm som påvirkes av for eksempel sykdom eller medikamenter.


Hvorfor skal vitaminsprayen sprayes i munnslimhinnen? Gjør det noen spesiell forskjell?

Ja. Dette med dosering av vitaminer og sporstoffer direkte på munnslimhinnen er en ganske ny ide. Studier har vist at munnslimhinnen, og spesielt innsiden av kinnet, er ekstremt velfungerende for næringsdosering. Næringsstoffer absorberes raskt og direkte gjennom den venøse blodbanen fra de effektive NordicHealth-sprayene. På denne måten kan folk som tar ulike medisiner, som i noen tilfeller kan påvirke opptaket av andre næringsstoffer, eller som har en inflammatorisk tarmsykdom, også sikre tilstrekkelig, pålitelig og hurtigvirkende inntak av næringsstoffene som trengs.


Jeg velger alltid ha det sterkeste kosttilskuddet tilgjengelig på markedet. Det er vel det beste valget?

Nei, det er ikke slik det er. Kosttilskudd i tablettform inneholder ofte mange forskjellige næringsstoffer i samme tablett - og ofte i store doser. Imidlertid konkurrerer mange sporstoffer for de samme opptaksmekanismene i kroppen, og dermed absorberes kun en liten del av næringsstoffene fra en slik tablett. I stedet for å be om de sterkeste produktene, lønner det seg å velge de ulike preparatene som passer for formålet. Ifølge studien har mengden som er tatt opp av Nordichealth sine sprayer vist seg å være svært gode. Da behøver du ikke innta unødvendig høye doser av noe.


Er opptaket av NordicHealth-sprayene mer pålitelige enn å ta kosttilskudd i form av tabletter eller kapsler med tilsvarende styrke?

Ja. Flere studier har tydelig vist at opptak av næringsstoffer ved de optimalt utformede NordicHealth-sprayene alltid er mer pålitelig enn opptak via tarmkanalen. I studier har blodprøvemålinger vist at nivåene av næringsstoffer økte betydelig raskere hos de som brukte sprayene i kontrollgruppen som mottok preparatet.


Mange preparater markedsføres med at de absorberes godt i kroppen - er denne påstanden alltid sann?

Nei, dessverre. Mange produkter markedsføres med påstanden om at de er godt absorbert i kroppen, selv om det ikke har blitt utført studier på denne effekten. Opptaket av næringsstoffer i tarmen er en komplisert og mangfoldig prosess der flere forskjellige faktorer påvirker sluttresultatet. Forekomsten av ulike inflammatoriske tarmsykdommer har også økt, og faktum er at opptaket av alle næringsstoffer blir svekket av en betent tarm. Opptaket av næringsstoffer fra NordicHealth-spraypreparater har blitt studert i ulike studier, med konklusjonen at opptaket var fremragende. Også for de som har problemer med tarmen får et pålitelig tilskudd av viktige næringsstoffer ved hjelp av disse sprayene. Næringsstoffer absorberes gjennom munnslimhinnen direkte inn i blodsirkulasjonen, og kommer umiddelbart til nytte i kroppen.