img
 • img
 • img
 • img
 • img

Magnesium Flakes, 250 g

Magnesiumpåfyllning - Avslappning - Restitusjon - Hovne ben

I et fotbad eller et badekar er Magnesium Flakes ideelt for å fylle på kroppen med
dette essensielle mineralet som bidrar til generell velvære, støtter hudhelsen og
avslapper musklene slik at spenning og kramper slipper taket.

Vitenskap
Nordic Healths Magnesium Flakes inneholder en konsentrert form for 100% naturlig magnesiumklorid (47%) som effektivt erstatter det magnesium som går tapt gjennom vårt moderne kosthold og belastende livsstil. Utvunnet 1,5 kilometer under bakken fra de eldgamle Zechstein-sjøforekomstene som er over 250 millioner år gamle. Naturlig filtrert og kondensert for renhet uten sidestykke. Beskyttet fra den menneskeskapte forurensingen som finnes i kilder med åpent vann.

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
Innholdet:250 g
NextPrev

Perfekt for å legge seg i bløt etter trening eller som en del av en avslappende leggerutine. For et fotbad, løs opp 150g med NordicHealths Magnesium Flakes (en kopp) i varmt vann mens du bløtlegger føttene og slapper av i 20 minutter eller lengre.

For et bad til hele kroppen, løs opp 250g med NordicHealths Magnesium Flakes (to kopper) i varmt vann mens du legger deg i bløt og slapper av i 20 minutter eller lengre for å slappe av i hele kroppen. Det anbefales å ta 2–3 magnesiumbad hver uke eller oftere ved behov.

video
Hvorfor kan magnesiumspray ibland klø på huden?

Den vanligste årsaken er tørr hud. Om sprayen forårsaker kløe, bruk NordicHealth Magnesium Gel eller skånsomme Body Butter eller Lotion

Det kan også være at magnesiumnivået i cellene er lavt. Huden kan klø når magnesiumet absorberes raskt igjennom huden. Ettersom magnesiummolekylet er stort kan det kjennes på huden. Det er viktig å huske at kløen ikke er en allergisk reaksjon ettersom kroppen naturlig inneholder magnesium og det er livsviktig for helsen.

En annen faktor som kan gi en kløende følelse er mengden brukt på ett og samme område.
Vi anbefaler 2-3 spraydoser på et område og opp til 20 spraydoser per dag. Den kløende følelsen kan forsterkes om huden er tørr. Kløende minsker når magnesiumnivået i cellene øker.

Magnesium som opptas gjennom huden øker kroppens magnesiumnivå fem ganger raskere enn preparat som inntas oralt. For å minske den kløende følelsen anbefaler vi følgende:

 • Appliser bare 2 - 3 doser på et hudområde. Masser inn
 • Doser på våt hud etter dusj da porene er åpne.
 • Varier sted du sprayer på for å høyne magnesiumnivåene i hele kroppen.
 • Litt, men ofte er den beste metoden. Om du bare appliserer en spraydose er det også bra. Masser den inn i huden, vent en stund og spray en gang til.

Det viktigste er å applisere magnesiumsprayen når det føles bekvemt. Når magnesiumet opptas igjennom huden, sirkulerer det i kroppen så det har ingen betydning hvor på kroppen du sprayer. Når magnesiumnivået begynner å stige, merker du at område som før var følsomme ikke lenger er det.

Magnesium bade flak kan være en mer skånsom løsning for å høyne magnesium nivået. I et bad eller fot bad er den magnesiumhøyende løsningen mild for huden.

Kan jeg bruke magnesium som opptas gjennom huden når jeg er gravid?

Ja. Under graviditeten er magnesium svært viktig for både mor og barn ettersom barn ved fødselen har dobbelt så mye magnesium som kalsium. Dette er grunnen til at barn er så fleksible, og har en elastisk og myk hud.

Våre magnesiumprodukter er perfekte for å brukes under en graviditet. Vi anbefaler særlig: Magnesium Gel, Body Butter, Body Lotion, Magnesium Flakes, Magnesium Spray og Magnesium Sensitive. Produktene inneholder unik og ren magnesiumklorid av farmasøytisk kvalitet, som NHS (National Health Services UK) for øyeblikket undersøker op St Marks sykehus i Harrow.

Klinisk undersøkelse

Magnesiumsprayene gjennomgår på det beste klinisk fase 2 i absorpsjonstest på London Northwest NHS Hospital hos pasienter med tynntarmsstomi. Mellomrapporter viser at alle forsøkspersoner fikk hjelp mot kramper (hos 6/7 personer forsvant krampene helt, hos 1/7 var lindringen betydelig).

Hvert produksjonsparti undersøkes og analyseres hos et frittstående, akkreditert labaratorium slik at man er sikret at produktet inneholder den lovte mengden magnesium. Det er viktig å gjøre en slik kontroll ettersom mengdene i ingredienser fra naturlig kilde kan variere. Det gjøres også en renhetsanalyse av hvert produksjonsparti.

Det finnes ingen begrensninger for dosering av produktene.

Kan jeg bruke magnesiumprodukter sammen med min medisinering?

Ingen av våre magnesiumprodukter som opptas gjennom huden har kontraindikasjoner.

Kan man få en overdose magnesium?

Du behøver ikke være redd for å overdosere når du bruker magnesium som opptas gjennom huden. Maksimumsgrensene gjelder preparat som tas oralt, ettersom de har en lakserende effekt.

Magnesium behovet skal være i balanse med kalsiumet i kroppen. Det ideele forholdet er 1:1 eller 1:2. Moderne vestlig kosthold gir oss kalcium 20:1 iforhold til magnesium. Magnesium er derfor et viktig kosttilskudd.

En annen grunn til at overdosering av magnesium ikke er vanlig er at kroppen selv kvitter seg med overskuddet så sant man ikke har alvorlige problem med nyrene. I sin bok Trandermal Magnesium Therapy nevner Marc Sirius at problem vanligvis oppstår når magnesium har vært gitt intravenøst.